Bota e shibarit është kaq e madhe dhe diverse! Në Japoni, shibari përfaqëson një formë artistike të detyrueshme që i referohet stileve të guxuara në shtrat

Por çfarë fshihet vërtet pas kësaj praktike dhe mbi të gjitha cilat janë rreziqet e mundshme me të cilat përballen ata që e praktikojnë?

Magena Yama, një modele e re që kishte bërë trupin e saj të disponueshëm për shfaqje ku ishte inskenuar praktika e lashtë japoneze, foli hapur pak vite më parë në një intervistë për TgCom24.

Në përgjithësi, tifozët e shibarit e konsiderojnë ende sot një praktikë të vërtetë erotike të aftë për të siguruar kënaqësi si për ata që janë të lidhur, ashtu edhe për ata që nuk janë të lidhur.

Në bazë, megjithatë, nuk do të kishte vetëm kënaqësi, por edhe harmoni dhe estetikë. Kjo për shkak se, kur vazhdoni të lidhni partnerin tuaj me litarë krejtësisht natyralë (mëndafsh), ju krijoni një imazh harmonie.

Shibari është një praktikë që jo domosdoshmërisht synon marrëdhënien e plotë edhe pse duhet të konsiderohet një art erotik.

“Është një vallëzim pjesëmarrës, një lojë erotike, një moment i ndarjes totale”, shpjegon modelja. Në realitet, kënaqësia që qëndron prapa kësaj disipline nuk përfshin vetëm subjektet që marrin pjesë, por edhe ata që ndihmojnë.

“Ata që janë të lidhur, siç ndodh shpesh me mua, jetojnë një paradoks: megjithë praninë e litarëve, efekti është që të ndjehen plotësisht të lirë”, zbuloi Magema Yama.

Personi që lidhet krijon një marrëdhënie besimi të plotë me ata që janë të detyruar të qëndrojnë në atë pozicion dhe nevoja për të mbrojtur veten shembet nën ndjenjën e lirisë dhe kënaqësisë që shibari është i aftë të shkaktojë.

Por a ka rreziqe?

“Po, është e rrezikshme nëse nuk merren standardet e duhura të sigurisë”, thotë modelja. “Kushdo që lidhet duhet ta dijë praktikën shumë mirë, si dhe trupin e njeriut. Për këtë arsye, edhe në Itali, ka kurse shibari që fillojnë me një periudhë të gjatë të dedikuar tërësisht për sigurinë”, shton ajo.

Nëse respektoni të gjitha rregullat e vendosura nga tradita është e pamundur të përballeni me vdekjen. Për këtë arsye, nuk sigurohen vetëm litarët e qafës, prandaj kjo praktikë nuk përfshin shtrëngime të frymëmarrjes.

Nëse kryhet në mënyrë të gabuar, mund të çojë në dhimbje, të ndalojë qarkullimin e gjakut ose në rastin më të keq të shkëpusë ndonjë tendinë.

Ju, do të guxonit?! /Telegrafi/