Kanye West është paditur për shkelje të dyshuar të të drejtave të autorit për përdorimin e një mostre në një këngë nga albumi i tij “Donda 2”.

Ye, 45 vjeç, u akuzua në një padi të ngritur të mërkurën (29 qershor) në gjykatën federale të New Yorkut për përdorimin e një mostre nga kënga e vitit 1986 e Marshall Jefferson “House Move Your Body”, e njohur si “The House Music Anthem”, pa leje paraprake ose pa paguar kompensim në këngën e tij “Flowers”, sipas një artikull nga Billboard.

Mostra ‘përsëritet të paktën 22 herë gjatë gjithë këngës’, sipas një ankese të paraqitur nga botuesi i Jefferson’s Ultra International Music Publishing në Gjykatën e Qarkut të SHBA në New York.

Jefferson, 62 vjeç, shkroi dhe performoi “Move Your Body” që arriti në pozitën e 34 në tabelën e shitjeve të këngëve në “Billboard” në gusht 1986.

“Move Your Body” u bë fillimisht i njohur në qytetin e lindjes së Jefferson, Çikago, përpara se të publikohej nga Trax Records në korrik 1986, shkruan DailyMail.

Padia e ngritur nga avokatët Christine Lepera dhe Bradley J. Mullins të firmës Mitchell Silberberg & Knupp emëroi gjithashtu sipërmarrësin anglez Alex Klein, 31 vjeç, si të paditur së bashku me kompaninë e tij Kano Computing Limited.

Klein është një bashkë-themelues i Kano Computing dhe bashkë-krijoi Stem Player me të cilin Ye vetë publikoi “Donda 2” në shkurt.

Stem Player i lejon përdoruesit ‘të izolojnë të ashtuquajturat ‘rrjedhje’ dhe më pas ‘të personalizojnë’ këngët duke ndryshuar mënyrën se si përdoren ato rrjedhje’ me mostrën Move Your Body midis ‘rrjedhjeve’ të disponueshme për t’u izoluar me pajisjen, sipas padisë.

Padia përmendi gjithashtu “hipokrizinë” e supozuar të Ye për pretendimin “të jetë një avokat i hapur për të drejtat e artistëve”.

Padia pretendonte se Ye dhe përfaqësuesit e tij gjatë diskutimeve me përfaqësuesit e Jefferson dhe UIMP pranuan se “Move Your Body” ishte kampionuar në “Flowers” pa autorizim ose kompensim paraprak.

Kanye West bën një paraqitje befasuese në “BET Awards 2022” për të nderuar Sean 'Diddy' Combs, shfaqet me fytyrë të mbuluar me maskë dhe syze Kanye West bën një paraqitje befasuese në “BET Awards 2022” për të nderuar Sean 'Diddy' Combs, shfaqet me fytyrë të mbuluar me maskë dhe syze

UIMP po kërkonte një ‘urdhër paraprake dhe të përhershme që urdhëron dhe ndalon të pandehurit’ të përdorin “Move Your Body”, si dhe dëmshpërblime dhe tarifa të avokatëve.

Ye pretendoi në shkurt se kishte shitur 11,000 shfaqje Stem për 200 dollarë secila me 24 orë nga publikimi i “Donda 2”.

Reperi u takua me Klein në një takim të rastësishëm në shfaqjen e teknologjisë CES në Las Vegas në janar 2019 dhe investoi në kompani duke u bërë gjithashtu një bashkëpunëtor. /Telegrafi/