Nëna krenare Angelina Jolie është “e trembur” nga vajza e saj Zahara Jolie-Pitt. Aktorja, 45 vjeçare, në një intervistë për Time 100 e vlerësoi 15-vjeçaren si “një femër e jashtëzakonshme afrikane”.

“Vajza ime është nga Etiopia… Dhe unë kam mësuar aq shumë prej saj. Ajo është familja ime, por ajo është një femër e jashtëzakonshme afrikane dhe lidhja me vendin e saj, kontinentin e saj është diçka që unë vetëm mund të qëndroj prapa në frikë”, ka deklaruar aktorja për vajzën, të cilën e adoptoi në vitin 2005.

Përveç Zahara, Jolie dhe ish-bashkëshorti Brad Pitt Maddox janë prindër të pesë fëmijëve të tjerë. Megjithëse nuk flet shpesh për fëmijët, aktorja e “Maleficent’ ka folur së fundmi për revistën Harper’s Bazaar për rritjen e fëmijëve të saj në mes të “racizmit dhe diskriminimit në Amerikë”.

(Foto: Tim P. Whitby/Getty Images/Guliver)

“Një sistem që më mbron, por mund të mos mbrojë vajzën time – ose ndonjë burrë, grua ose fëmijë tjetër në vendin tonë bazuar në ngjyrën e lëkurës – është i patolerueshëm”, ka deklaruar ajo.

Derisa në një intervistë të qershorit Vogue, Jolie diskutoi për adoptimin – një udhëtim në të cilin ajo personalisht ka qenë tri herë, transmeton KP.

“Secila është një mënyrë e bukur për t’u bërë familje. Ajo që është e rëndësishme është të flasim me hapje për të gjitha dhe të ndajmë. ‘Birësimi’ dhe ‘jetimore’ janë fjalë pozitive në shtëpinë tonë. Me fëmijët e mi të birësuar, nuk mund të flas për shtatzëni, por flas me shumë detaje dhe dashuri për udhëtimin për t’i gjetur ato dhe si ishte të shikosh në sytë e tyre për herë të parë”.

(Foto: Ernesto S. Ruscio/Getty Images/Guliver)

“Të gjithë fëmijët e birësuar vijnë me një mister të bukur të një bote që po takon tuajin. Kur ata janë nga një racë tjetër dhe nga toka e huaj, ai mister, ajo dhuratë, është aq e plotë. Për ta, ata kurrë nuk duhet të humbasin kontaktin nga kanë ardhur. Ata kanë rrënjë që ju nuk i bëni”

“Nderoni ata. Mësoni prej tyre. Është udhëtimi më i mahnitshëm për t’u ndarë. Ata nuk po hyjnë në botën tuaj – ju po hyni në botët e njëri-tjetrit”, ka deklaruar Jolie.