LAJMI I FUNDIT:

Hapet aplikimi për raundin 2 për garën e robotikës Kosova Makers League

Hapet aplikimi për raundin 2 për garën e robotikës Kosova Makers League

Aplikimi për raundin e dytë të Kosova Makers League tani është hapur, dhe do të qëndroj i hapur deri me datën 2 Maj 2018. Pasi që aplikimi dhe trajnimi për raundin e parë përfunduan me sukses të madh, Kosova Makers League ka vendosur që të hap aplikimin edhe për raundin e dytë i cili gjithashtu do të jetë edhe raundi i fundit për vitin akademik 2017-2018.

Në këtë raund kanë të drejtë aplikimi të gjitha shkollat fillore (publike dhe private) dhe qendrat që punojnë me nxënës të rinjë, të cilat nuk kanë aplikuar në raundin e parë. Shkollat që kanë qenë pjesëmarrëse në raundin e parë nuk kanë nevojë për aplikim.

Të gjitha shkollat dhe qendrat kanë të drejtë aplikimi me dy ekipe, një nga klasa 1-5 dhe një nga klasat 5-9. Çdo ekip përbëhet nga një apo dy mentorë, dhe deri në 4 nxënës.

Reklama

Aplikimi bëhet online përmes webfaqes www.kosovamakers.net dhe zgjatë për vetëm 3 minuta.

Pasi që të mbyllet aplikimi, të gjithë aplikantët e suksesshëm do të ftohen në zyrat e BONEVET Prishtina ose Gjakova varësisht nga regjioni i shkollës, për një trajnim gjysmë ditor rreth robotikës, programimit, dhe platformës mBot që do të përdoret për KML. Gjithashtu, pasi që trajnimi të përfundoj të gjitha shkollat do të pajisen me robotët mBot.

Shkollat, qendrat, institucionet dhe organizatat jo fitimprurëse do të marrin robotët falas në formë të huazimit. Në qoftë se, shkolla merr pjesë në të paktën 4 nga 5 raudet e Ligës, atëherë robotat kalojnë në pronësi të plotë të shkollës. Ndërsa, shkollat dhe institucionet private fitimprurëse duhet të paguajnë për robotët mBot.

Reklama

Aplikoni dhe bëhuni pjesë e garës më të madhe të robotikës në Kosovë “KOSOVA MAKERS LEAGUE”. Mundësitë për të përfituar përmes kësaj lige janë shumë të mëdha, duke përfshirë edhe pjesëmarrjen në garën regjionale të robotikës në Zagreb, dhe garën botërore të robotikës WER (World Educational Robotics) në Shangaj.

Për më shumë informata rreth Kosva Makers League, rregullat, trajnimet, dhe raundet na vizitoni në webfaqen tone www.kosovamakers.net.

Në trend Teknologji

Më shumë
Investitori i ChatGPT-s: Inteligjenca Artificiale mund të lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar

Investitori i ChatGPT-s: Inteligjenca Artificiale mund të lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar

Teknologji
Italia ndalon ChatGPT-n

Italia ndalon ChatGPT-n

Teknologji
Testoni një Galaxy S23 nga një telefon tjetër me aplikacionin e ri Try Galaxy nga Samsung

Testoni një Galaxy S23 nga një telefon tjetër me aplikacionin e ri Try Galaxy nga Samsung

Teknologji
Musk në mesin e ekspertëve që kërkojnë që trajnimi i sistemeve të AI-s të pezullohet për shkak të frikës së një kërcënimi për njerëzimin

Musk në mesin e ekspertëve që kërkojnë që trajnimi i sistemeve të AI-s të pezullohet për shkak të frikës së një kërcënimi për njerëzimin

Teknologji
Burri që bleu një NFT për 2.9 milionë dollarë, priste ta shiste për 48 milionë por befasohet me atë se çka i ofruan blerësit

Burri që bleu një NFT për 2.9 milionë dollarë, priste ta shiste për 48 milionë por befasohet me atë se çka i ofruan blerësit

Teknologji
WhatsApp po merr përmirësime të mëdha

WhatsApp po merr përmirësime të mëdha

Teknologji
Kalo në kategori