LAJMI I FUNDIT:

Google paralajmëron se mbi 1 milion pajisje janë infektuar nga “hakimi rus”

Google paralajmëron se mbi 1 milion pajisje janë infektuar nga “hakimi rus”

Google ka marrë masa kundër një operacioni të madh hakimi që mendon se ka infektuar më shumë se 1 milion pajisje.

Gjiganti i teknologjisë ka paditur dy rusë që dyshohet se qëndrojnë pas tij.

Është një pjesë famëkeqe e virusit i njohur për marrjen e kontrollit të kompjuterëve Windows të njerëzve.

Mashtruesit më pas mund të vjedhin detajet dhe të dhënat e njerëzve, si dhe të përdorin kompjuterin tuaj për të minuar kriptovaluta.

Google paralajmëroi se organizatorët kriminalë që drejtojnë gjërat tashmë kanë ndërmarrë hapa për të mbajtur rrjetin në funksion.

“Ne i kuptojmë dhe njohim kërcënimet me të cilat përballet interneti dhe po bëjmë pjesën tonë për t’i trajtuar ato”, u zotua firma.

Është hera e parë që është nisur një veprim ligjor kundër një ‘botnet-i’ të aktivizuar me blockchain.

Kërkesa u depozitua në Distriktin Jugor të Nju Jorkut, për mashtrim dhe abuzim kompjuterik, dhe shkelje të markës tregtare.

Ata kërkuan gjithashtu një masë ndalimi të përkohshëm.

Google shpreson se ky veprim do të pengojë kriminelët e tjerë kibernetikë të bëjnë të njëjtën gjë.

Si me çdo kompjuter, duhet të keni softuer antivirus dhe të kryeni skanime të rregullta, si dhe të zëvendësoni fjalëkalimet e paracaktuara me fjalëkalime unike. /Telegrafi/