Një gjykatë e Sh.B.A.-së ka miratuar një plan likuidimi të Kompanisë Weinstein që ndan mbi 17 milionë dollarë për ngacmimet seksuale dhe viktimat e sulmeve të Harvey Weinstein, konfirmoi për CNN të hënën një avokat për Kompaninë Weinstein.

“Është e vërtetë që Gjyqtarja (Mary) Walrath miratoi planin e zgjidhjes në një seancë dëgjimore sot”, tha avokati Paul Zumbro, duke shtuar se ata janë “të kënaqur me vendimin e Gjykatësit Walrath, dhe veçanërisht duke pasur parasysh këtë tani ekziston një mekanizëm që lejon viktimat të marrin kompensim pa pasur nevojë të durojnë vështirësitë dhe pasiguritë e çështjeve gjyqësore”.

“Weinstein Company Holdings LLC” dhe 54 ndërmarrje të lidhura më parë kërkuan falimentimin e Kapitullit 11 në mars të vitit 2018 dhe më vonë iu shitën Lantern Capital, një firmë private me bazë në Dallas, për 310 milion dollarë, shkruan CNN.

Harvey Weinstein (Foto nga Scott Heins/Getty Images/Guliver)

Kompania gjithashtu tha në atë kohë se do të lirojë viktimat dhe dëshmitarët e sjelljes së dyshuar të Weinstein nga çdo marrëveshje mos zbulimi.

Plani i likuidimit të kompanisë prej 35,2 milionë dollarësh ndan 17,064,525,30 dollarë për krijimin e një “Fondi të Kërkesave të Keqpërdorimit Seksual” dhe një besimi të likuidimit për pagimin e pretendimeve të sjelljes së keqe seksuale, sipas dokumenteve të gjykatës.

Plani i miratuar gjithashtu siguron 9.7 milionë dollarë për shpenzimet ligjore, asnjëra prej të cilave nuk siguron ndonjë rimbursim për çdo kosto mbrojtjeje dhe shpenzimet e bëra nga Harvey Weinstein. Një shtesë prej 8.4 milionë dollarësh do të ndahen për një besim likuidimi për të zgjidhur pretendimet që nuk lidhen me sjelljen e keqe seksuale, thuhet në dokument.

Harvey Weinstein, ish-shefi ekzekutiv i kompanisë, u dënua me 23 vjet burg në mars të vitit 2020 me akuzat e veprës seksuale kriminale dhe përdhunim. Ai ende përballet me gjashtë akuza të tjera për sulme seksuale në Los Angeles.

Pasi u ngritën akuza të reja në tetor, zëdhënësi i tij tha: “Harvey Weinstein gjithmonë ka pohuar se të gjitha takimet e tij fizike gjatë gjithë jetës së tij kanë qenë konsensuale. Kjo nuk ka ndryshuar”. /Telegrafi/

Harvey Weinstein (Foto: Getty Images/Guliver)