Mbi bazën e informacioneve të siguruara nga Policia e Kosovës – Njësia për Krime të Luftës, Prokuroria Speciale e Republikës se Kosovës, ka lëshuar urdhëresë për zhvarrosje dhe identifikim në varrezat e një lokacioni në Podujevë.

Në zbatim të kësaj urdhërese, sot me datë 19.07.2019, nga institucionet relevante janë realizuar veprimet e përcaktuara nga Prokuroria, me ç ‘rast janë gjetur mbetje mortore të një trupi i cili dyshohet të jetë viktimë e krimeve të luftës së fundit në Kosovë.

Pas gjetjes se mbetjeve mortore, Prokuroria Speciale ka urdhëruar Institutin e Mjekësisë Ligjore në Prishtinë, qe të bëjë ekzaminimin e këtyre mbetjeve mortore, me qellim të identifikimit të saktë të identitetit të viktimës përmes analizave të AND-së.

Procedura e kërkimit të mbetjeve tjera mortore të mundshme, në këtë lokacion dhe lokacione tjera, do të vazhdoj edhe në ditët në vijim sipas urdhëresave të Prokurorisë Speciale.