Presidenti i Real Madridit, Florentino Perez i ka kërkuar bordit zgjedhor të klubit të hapë procedurën për të thirrur zgjedhjet për presidencën dhe bordin e drejtorëve.

Për momentin, vetëm Florentino ka konfirmuar synimin e tij për të kandiduar për zgjedhje, me asnjë anëtar tjetër që e ka ndërmarrë këtë hap.

Nëse vazhdon të jetë kështu, Perez do të zgjidhet automatikisht për një mandat të ri të detyrës.

“Presidenti, duke dëgjuar mbledhjen e sotme të bordit të drejtorëve, dhe në përputhje me nenin 38, seksioni b të statutit të Real Madrid CF, i ka kërkuar bordit zgjedhor të fillojë procedurën për të thirrur zgjedhjet për president dhe bordin e drejtorëve”, thuhet në deklaratën e Real Madridit.

Zgjedhjet e fundit në Real Madrid që përfshinë votimin u kthyen në vitin 2006, pas largimit të Florentino Perez, i cili kishte qenë në krye midis korrikut 2000 dhe shkurtit 2006.

Këto zgjedhje u fituan nga Ramon Calderon, i cili dha dorëheqjen në janar të 2009 dhe pas tij u rikthye përsëri Perez. /Telegrafi/