“Ekspertiza” është emision që ka filluar tash e ca muaj, i cili merret me analizimin e teksteve dhe këngëntarëve të estradës tonë në mënyrë shumë komike.

E veçantë e emisionit është se në studio gjithmonë janë të ftuar katër analista, personazhe të cilët luhen nga aktorët e famshëm Jeton Zogjani, Fisnik Ademi, Granit Uka, Armend Baloku dhe moderatore Erza Ramuka.

Në këtë episod analistat në mënyrë satirike merren me këngëtarin Blero, të cilin e shpallin këngëtari më i përvuajtur i estradës.

Se çka mendojnë analistë për Bleron, pse vuan ai, çka ka zbuluar këngëtari e shumë analiza të tjera ndiqni gjatë këtij episodi.