Nënkryetari i Manchester United Ed Woodward do të largohet në fund të vitit dhe roli i legjendës së klubit Sir Alex Ferguson mund të ndryshojë si rezultat.

Që nga pensionimi në vitin 2013, Ferguson ka vepruar si ambasador i klubit dhe drejtor në Old Trafford, por është sugjeruar që disa në klub dëshirojnë që ai të ketë një rol më të madh pas largimit të Woodward.

Maguire konfrontohet me Ed Woodwardin shkaku i Superligës Evropiane Maguire konfrontohet me Ed Woodwardin shkaku i Superligës Evropiane

Trajneri legjendar nuk u këshillua para se United të vinte veten si bashkëthemeluese e një Superligë të re Evropiane, me Woodward në vend që të thoshte një fjalë, shkoi aq larg sa të linte rolin e tij në UEFA për të marrë një rol nënkryetari në garën e re.

Ferguson shprehu mosmiratimin e tij për idenë dhe i kërkoi United të mos përfshihej në këtë ide.

Zyrtare: Woodward deponon dorëheqjen nga posti i shefit ekzekutiv të Unitedit Zyrtare: Woodward deponon dorëheqjen nga posti i shefit ekzekutiv të Unitedit

Pas vetëm 48 orësh, ideja e formimit të Superligës Evropiane ka mbetur vetëm në letër, pasi gjashtë klubet e mëdha nga Liga Premier konfirmuan dorëheqjen.

Me largimin e Woodward, Ferguson pritet që të jetë në krye të Unitedit dhe të krijojë një rregull të ri në klub, me të cilën mund të rikthehen te triumfi në Ligën Premier e në garat evropiane. /Telegrafi/