Brukseli do të emërojë rrugën sipas punonjëses së vrarë të seksit Eunice Osayande.

Qyteti i Brukselit ka thënë se do të emërojë një rrugë të re sipas një punonjëses nigeriane të vrarë, si pjesë e një fushate më të gjerë për njohjen e grave në Belgjikë.

Këshilli i qytetit tha se rruga do të mbajë emrin e Eunice Osayande, e cila u qëllua për vdekje nga një prej klientëve të saj në qershor të vitit 2018, raporton bbc.

E tërhequr nga premtimi i punës dhe një e ardhme më e ndritur në Evropë, Osayande erdhi në kryeqytetin belg në vitin 2016.

Ajo besonte se burrat që e ftuan atje ishin agjentë aktrimi që do ta bënin atë një yll filmi. Në realitet, ata ishin trafikantë njerëzish.

Pasi ishte në Bruksel, ajo u detyrua menjëherë të prostituonte. Ajo u tha se i kishte borxh bandës së kontrabandës 45 mijë për tranzitin, veturat dhe qiranë e saj.

Në javët para vdekjes së saj, ajo kishte kontaktuar me një organizatë bamirësie për punëtorët e seksit dhe u kishte thënë se po përjetonte dhunë dhe frikësim gjatë punës. Ajo kishte frikë se nuk mund të shkonte në polici sepse ishte një emigrante pa dokumente.

Në qershor të vitit 2018, në moshën 23 vjeçare, Osayande u godit me thikë 17 herë nga një klient në rrethin Gare du Nord.

Protestat e udhëhequra nga komuniteti i punëtorëve seksualë emigrantë në Bruksel shpërthyen së shpejti. Marshuesit kërkuan kushte më të mira pune dhe u bënë thirrje autoriteteve lokale të krijojnë udhëzime të qarta ligjore për sektorin.

Ndryshe, prostitucioni nuk është ilegal në Belgjikë, por nuk ka rregulla të unifikuara kombëtare. /Telegrafi/