Kriptovalutat, ashtu si pjesa tjetër e tregut, janë në një situatë të vështirë muajt e fundit.

Rënia ekonomike dhe shqetësimet financiare kanë bërë që tregtarët të nxjerrin para në dorë disa nga kriptovalutat e tyre. Çmimi i bitcoin ka rënë me rreth 60 për qind që nga fillimi i vitit.

Pavarësisht faktorëve negativë, bitcoin po mban vlerën mbi 18 mijë dollarë, që do të thotë se investitorët mendojnë se çmimi është i favorshëm në atë nivel dhe janë të prirur për ta blerë. Disa tregtarë besojnë se bitcoin ka arritur fundin dhe se çmimi tani vetëm mund të rritet.

Pas të dhënave të inflacionit në SHBA më 14 tetor, bitcoin u rrit me 9.8 për qind, duke ushqyer shpresat se kriptomonedha mund të vazhdojë të rritet.

Reklama
Reklama

Të dhënat tregojnë gjithashtu faktin se minimi i bitcoin, i cili rrit furnizimin e tij, është jashtëzakonisht i vështirë.

Rritja e çmimeve të energjisë elektrike dhe kostot më të larta për kartat grafike do të thotë që minatorët që përdorin kompjuterët e tyre për të gjeneruar ngadalë bitcoin nuk po paguajnë vërtet. Oferta e kufizuar ndikon në rritjen e çmimeve.

Konsensusi i tregut duket se është se çmimet e kriptomonedhave do të rimëkëmben fuqishëm pasi aksionet dhe tregu në tërësi të kenë rënë. /Telegrafi/