Themeluesit të Microsoft, Bill Gates, i vjen keq për takimet e tij me Jeffrey Epstein, menaxherin e pasur financiar i cili u akuzua për trafik seksual të fëmijëve, tha ai të mërkurën për CNN.

“Ishte një gabim i madh të kalosh kohë me të, t’i japësh besueshmërinë për të qenë atje me të”, tha Gates.

Duke folur me Anderson Cooper të CNN të mërkurën, Gates tha se u takua vetëm me Epstein me shpresën për të mbledhur më shumë para për t’u marrë me çështjet e shëndetit global.

Bill Gates (Foto: Getty Images)

“Kam pasur disa darka me të, e dini, duke shpresuar se ajo që ai tha për marrjen e miliarda filantropisë për shëndetin global përmes kontakteve që ai mund të kishte dalë”, tha Gates. “Kur dukej se kjo nuk ishte një gjë e vërtetë, ajo marrëdhënie përfundoi”.

Bill Gates dhe Melinda janë shkurorëzuar zyrtarisht Bill Gates dhe Melinda janë shkurorëzuar zyrtarisht

Në korrik 2019, prokurorët federalë në New York zbuluan një aktakuzë penale që akuzonte Epstein se kishte operuar një rrjet trafiku seksual, në të cilin ai abuzonte seksualisht me dhjetëra vajza të mitura, akuza që kishin qarkulluar për vite me radhë rreth biznesmenit të lidhur politikisht.

Jeffrey Epstein

Në gusht të vitit 2019, Epstein u gjet i vdekur në një qeli burgu të New Yorkut. Ai thuhej se bëri vetëvrasje në burg.

I njëjti u dënua edhe më parë për krime seksuale në vitin 2008. /Telegrafi/