Në versionin Speed, motori 6-litërsh me 12 cilindra mbetet në historinë që rrethon “nxitjen fluturuese” të famshme të Bentleyt.

Gjenerata e tretë e sedanit ultraluksoz të Bentley Flying Spur u prezantua për herë të parë në mesin e vitit 2019 dhe tre vjet pas premierës, kompania e famshme britanike e makinave prezantoi “nxitjen fluturuese” në versionin Speed, i cili ruan Motori 6-litërsh W12 që Bentley e ndërpreu në fillim të vitit. përshtatet në një Flying Spur standard.

I mbështetur nga dy turbochargers, motori 6-litër W12 zhvillon 635 kuaj/fuqi dhe 900 Nm çift rrotullues maksimal, dhe shifrat e përmendura janë të mjaftueshme që sedani 5.3 metra (i cili peshon 2,437 kilogramë) të shkojë nga 0 në 100 km/h në 3.8 sekonda dhe ndalon përshpejtimin kur numri 333 shfaqet në ekranin e shpejtësisë.

Reklama
Reklama

Transmetimi automatik me 8 shpejtësi i ZF me dy tufa është përgjegjës për transmetimin adaptiv të fuqisë në të dy akset, dhe në programin e funksionimit Sport shumica e çift rrotullues shkon në boshtin e pasmë.

Është e qartë se për blerësit e makinave të tilla, të dhënat e konsumit të karburantit nuk janë ndër informacionet e rëndësishme (sipas normave WLTP, konsumi mesatar i Speed Spur është 14.8 litra për 100 kilometra), sepse në këtë rast i gjithë fokusi drejtohet drejt materialeve dhe pajisjeve me cilësi të lartë në një ndarje të pasagjerëve të izoluar në mënyrë perfekte të sedanit më të fuqishëm Bentley, i cili në versionin Speed është i zbukuruar me buzë të reja 22 inç, të cilat mund të merren në disa ngjyra.

Reklama
Reklama

Në Bentley, ata parashikojnë që Flying Spur në versionin Speed do të zgjidhet nga një e treta e numrit të përgjithshëm të blerësve në Evropë dhe Amerikën e Veriut, dhe çdo i pesti Flying Spur i dorëzuar në vendet e Lindjes së Mesme duhet të mbajë mbishkrimin Speed. /Telegrafi/