Penny Wong ka konfirmuar se Australia do të ndryshojë vendimin e qeverisë së mëparshme për të njohur Jerusalemin Perëndimor si kryeqytetin e Izraelit.

Reklama

Sipas The Guardian, përcjell Telegrafi, në një konferencë për media të martën, ministrja e Punëve të Jashtme tha se statusi përfundimtar i kryeqytetit nuk duhet të përcaktohet derisa të finalizohen negociatat e paqes me popullin palestinez.

“Sot qeveria ka riafirmuar qëndrimin e mëparshëm dhe afatgjatë të Australisë se Jerusalemi është një çështje e statusit përfundimtar që duhet të zgjidhet si pjesë e çdo negociate paqeje midis Izraelit dhe popullit palestinez”, citohet të ketë thënë Wong.

Ajo tha se ish-kryeministri Scott Morrison ishte përpjekur të luante politikë me politikën e jashtme “për të fituar vota në vend”.

Reklama

Më herët qeveria mohoi se kishte bërë ndonjë ndryshim zyrtar të politikës pasi “Guardian Australia” zbuloi të hënën se një departament fshiu një deklaratë publike që njihte Jerusalemin Perëndimor si kryeqytet.

Reklama

Ky mohim dukej se ishte për shkak se ministrat nuk e kishin nënshkruar ende vendimin.

Dhe Wong konfirmoi se kabineti kishte rënë dakord për ndryshimin të martën në mëngjes.

Ajo tha se përditësimi në faqen e internetit të Departamentit të Punëve të Jashtme dhe Tregtisë ndodhi “përpara proceseve qeveritare; që ndodh ndonjëherë”.

Ndryshe, ashtu si shumica e vendeve, Australia ka mbajtur një ambasadë në Tel Aviv. /Telegrafi/