Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Jeff Hovenier ka përshëndetur nisjen e punë së Gjykatës Komerciale.

Sipas ambasadorit, kjo Gjykatë do të përshpejtoj zgjidhjet e mosmarrëveshjeve komerciale dhe se është një hap i madh në rindërtimin e besimit të sektorit privat.

“Mirëpresim inaugurimin e Gjykatës Ekonomike të Kosovës, të hënën. Kjo Gjykatë, e mbështetur nga USAID Kosovë, do të përshpejtojë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve komplekse komerciale dhe është një hap i madh përpara për rindërtimin e besimit të sektorit privat në sistemin gjyqësor të vendit”, thuhet në njoftimin e ambasadorit në Twitter.

Gjykata Komerciale pritet t’i trajtojë të gjitha kontestet lidhur me çështjet ekonomike dhe konfliktet administrative në kontestet e kësaj natyre.

Në maj të këtij viti, Këshilli Gjyqësor i Kosovës me shumicë votash kishte zgjedhur Mahir Tutilin në pozitën e Gjykatës Komerciale. /Telegrafi/