A jeni në mesin e personave që kërkoni kafe secilën herë që ndiheni të stresuar në mënyrë që të relaksoheni mendërisht dhe fizikisht?

Të gjithë e dimë se kafeina është stimulues, prandaj konsumimi i kafes faktikisht mund të na bëjë të ndihemi më të stresuar sesa të relaksuar, transmeton Telegrafi.

Posaçërisht nëse jeni të ndjeshëm ndaj kafeinës, konsumimi i kafes kur keni nivele të larta të stresit është ide e tmerrshme dhe mund të shpie në dhimbje koke, çrregullime të rrahjes së zemrës, shtypje të lartë të gjakut, ankth, etj.

Prandaj, në raste të tilla, është mirë që kafen ta zëvendësoni me ndonjë alternativë tjetër.

Ekspertët kanë treguar se cilat janë alternativat më të mira të kafes, e që gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e stresit:

– Çaji i gjelbër

– Çaji matcha

– Çaji i zi

– Çaji kamomil. /Telegrafi/