Veturat janë pjesë e rëndësishme e rutinës së gjithsecilit dhe shërbejnë shumë.

Rrugëve të qytetit mund të shihni lloje të ndryshme të veturave por nuk e dini saktë se cila nga to është më e kërkuara e njëkohësisht më e shitura në Kosovë.

Sipas statistikave zyrtare të QAK-së, veturat më të shitura gjatë muajit maj dhe në top 5-she janë: Dacia dhe Skoda, më pas: Renault, Kia dhe Toyota.

  • Dacia| 103 vetura
  • Skoda| 80 vetura
  • Renault| 58 vetura
  • Kia|48 vetura
  • Toyota| 44 vetura

Vlen të ceket që përgjatë këtyre dy muajve: maj dhe qershor, vetura Dacia vazhdon të jetë vetura më e shitur në Kosovë.