Zvicra ka shtrënguar masat për ata që hyjnë në këtë vend – të paktën për qytetarët e Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut.

Kështu së paku është bërë e ditur nga mediat vendase, të cilat janë thirrur në një njoftim të Ambasadës zvicerane në Kosovë, përcjell Telegrafi.

Kështu, siç bëhet e ditur në njoftim, nga e hëna do të ketë rregullore të reja të hyrjes për qytetarët e të dy vendeve.

Sidoqoftë, asgjë nuk ndryshon për ata që janë të vaksinuar.

Situatë e rëndë në Zvicër me COVID-19: Vetëm gjatë gushtit, aeroplanët e ambulancës fluturuan të paktën 21 herë për në Prishtinë Situatë e rëndë në Zvicër me COVID-19: Vetëm gjatë gushtit, aeroplanët e ambulancës fluturuan të paktën 21 herë për në Prishtinë

“Ju mund të hyni në vend normalisht me një vizë. Sidoqoftë, ata duhet të vaksinohen me një nga vaksinat e miratuara”.

Njerëzit e pavaksinuar, megjithatë, lejohen të hyjnë vetëm në situata “të një domosdoshmërie ekstreme”.

Sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin, vdekjet e të afërmve, thirrjet në gjykatë ose vizitat urgjente tek autoritetet konsiderohen si “nevoja ekstreme”.

Sigurisht, rregullorja nuk zbatohet për shtetasit kosovarë ose të Maqedonisë së Veriut që kanë leje qëndrimi në Zvicër.

Një hap i tillë vjen pasi Zvicra po reagon ndaj situatës më të tensionuar epidemiologjike në të dy vendet e Ballkanit dhe faktit se pas pushimeve verore shumë njerëz të kthyer nga atje erdhën në Zvicër me një infeksion me coronavirus. /Telegrafi/