LAJMI I FUNDIT:

Zjarri në Mavrovë, janë aktivizuar edhe helikopteri i MPB-së për shuarjen e tij

Zjarri në Mavrovë, janë aktivizuar edhe helikopteri i MPB-së për shuarjen e tij

Sipas informacioneve të publikuara nga Qendra për Menaxhimin e Krizave të QMK-së, në territorin e Parkut Kombëtar të Mavrovës që nga dita e djeshme është aktiv një zjarr në një sipërfaqe të madhe, në të cilën janë prekur kullotat, bredhi dhe fieri. Siç bëjnë të ditur në njoftimin e tyre në rrjetet sociale nga QMK, gjatë ditës në shuarjen e zjarrit kanë ndërhyrë pesë persona të punësuar në Parkun Kombëtar, si dhe është punësuar edhe një helikopter i MPB-së.

“QRK Gostivar njofton se me 1 helikopter të MPB-së janë bërë 3 fluturime në shuarjen e zjarrit në atarin e fshatit Zhirovnicë, Komuna Mavrovë-Rostushë. Për shkak të paaksesueshmërisë së terrenit dhe personave që intervenojnë në shuarjen e zjarrit nuk mund të merren me të dhe për këtë është kërkuar nga drejtori i QMK-së, Stojançe Angelov që të angazhojë aeroplanë për shuarjen e zjarrit”, njofton QMK.


Sipas informacioneve të QRK Tetovë, përveç në Mavrovsko, zjarr më i rëndë ka edhe në hapësirë ​​të hapur në Tetovë, mbi Gyermo në Shar Planinë, ku dy degët janë shuar dhe dega e tretë është duke u shuar në koordinim me roje nga Parku Kombëtar Shar Planina dhe forca të tjera sipas nevojave dhe kushteve. /Telegrafi/