E respektojmë prezumimin e pafajësisë, por në të njëjtën kohë, të gjitha indikacionet dhe provat duhet të përpunohen për të provuar pafajësinë apo fajin e përfshirë në hetime, tha kryeministri Zoran Zaev në një intervistë për AIM-në, duke komentuar mbi hetimin e djeshëm “Reket” në të cilën Bojan Jovanovski dhe Zoran Milevski dyshohen se i kanë zhvatur paratë nga një biznesmen për të ndikuar në procedurën kundër tij mbi prokuror të caktuar publik.

Në të njëjtën kohë, prokurorja e PSP-së, Katica Janeva dorëzoi dorëheqjen, e cila, siç tha dje prokurorja Vilma Russkoska nuk është objekt i hetimit, por telefoni i saj celular u konfiskua për të përcaktuar komunikimin e mundshëm mes saj dhe Bojan Jovanovskit.

Zaev në një intervistë për AIM tha se hapja e këtij rasti demonstron një luftë të qartë dhe të paparashikuar kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe rikthen besimin në shtetin ligjor dhe në sundimin e ligjit.

“Ligji duhet të zbatohet në mënyrë të barabartë për të gjithë, pavarësisht se cili është duke e punuar. Në rast se ka tashmë dy të dyshuar, dhe siç kam dëgjuar nga mediat u konfiskua dhe telefoni e prokurores së PSP-së Katica Janevas për të përcaktuar nëse ekziston lidhje mes saj dhe të dyshuarit e parë. Për shkak se bëhet fjalë për person të lartë të pozicionuar shtetëror kjo jep një motiv për çdo lloj spekulimi politik. Për mua, Prokuroria Publike duhet të tregojë nëse ajo abuzuar abuzuar në këtë proces ose është e përfshirë në këtë proces. Kjo saktësisht të tregohet, për abuzohet çdo lloj argumenti për dikë për të bërë strukturat politike”, tha Zaev.

Ai shtoi se hapja e këtij procesi tregon se vendi ka sistem të organizuar e cila e kryen punën e saj./Telegrafi/