Koncepti i ID-së Aero, i cili njofton ardhjen e limuzinës së parë global tërësisht elektrik të Volkswagen, do të debutojë më 27 qershor.

Bëhet fjalë për një model që fillimisht ishte dashur të debutonte në Kinë në fund të muajit prill, por për shkak të shtyrjes së panairit të automjeteve në Pekin, prezantimi dixhital i konceptit të paraprodhimit është planifikuar për më 27 qershor.

ID e Volkswagen Aero, i njohur brenda vendit si Aero B, shpall limuzinën e parë global të prodhimit tërësisht elektrik të Volkswagen, i cili duhet të ndihmojë kompaninë gjermane të përshpejtojë ofensivën e saj elektrike si pjesë e strategjisë Accelerate. Skicat që zbulojnë pamjen e pjesës së përparme të konceptit u panë gjatë konferencës vjetore për shtyp të Grupit Volkswagen më 15 mars, dhe tani është zbuluar pamja e profilit dhe e pasme.

Siç sugjeron emri i tij, Volkswagen ID Aero është një makinë shumë aerodinamike me një dizajn të jashtëm të mprehtë me një pjesë të përparme të ulët dhe një vijë çatie të pjerrët në formë kupe. Ky dizajn ndihmon në reduktimin e konsumit të energjisë dhe rritjen e diapazonit. Pjesa e pasme duket mjaft konvencionale për ID veturë, ka drita LED horizontale të lidhura me një shirit drite.

Sedani me katër dyer premton një brendshme të bollshme që do të jetë atu i saj në segmentin e mesëm të lartë të klasës. Si dhe modelet ekzistuese nga ID familja, ID Aero bazohet në platformën MEB, dhe distanca e saj është 700 kilometra.

Në formë prodhimi, modeli do të shfaqet në vitin 2023, fillimisht në Kinë, e më vonë në Amerikën e Veriut dhe Evropë. Mund të pritet një zgjedhje midis lëvizjes me rrota të pasme dhe të katër rrotave, dhe të gjitha ID-ve modelet do të marrin versione GTX që do të përdorin konfigurimin më të fuqishëm me dy motorë elektrikë. ID. Aero GTX do të përshpejtojë nga 0 në 100 km/h në rreth 5,6 sekonda.

Versioni i prodhimit të modelit ID Aero do të shërbejë si ekuivalent elektrik i modelit Passat me fuqi konvencionale. Shitjet fillojnë në gjysmën e dytë të 2023 në Kinë, pas së cilës modeli vjen në tregjet e Amerikës së Veriut dhe Evropës.

Modeli për tregun kinez do të prodhohet në vend, ndërsa do të prodhohen kopje të modelit ID. Aero për Evropën dhe Amerikën e Veriut do të prodhohet në fabrikën në Emden të Gjermanisë, ku së fundmi ka filluar prodhimi i SUV-it elektrik ID.4. /Telegrafi/