Vetëm vitin e kaluar janë siguruar 3.200 punësime në shtëpitë shëndetësore në vend dhe kjo dinamikë vazhdon edhe këtë vit, tha ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Siç njofton ai, me marrëveshje kontratë në vepër përfshihen 1.600 mjek, ndërsa të tjerët janë personal mesatar mjekësor.

“Dje njoftuam se të gjithë ata që janë të punësuar në institucionet shëndetësore publike me kontratë në vepër do të transformohen, gjegjësisht do të marrin kontratë punësimi për një periudhë të pacaktuar kohore, për të cilën sot do të dërgojmë një njoftim për të gjitha burimet për të na dhënë kërkesë të duhur për një transformim të tillë punësimi. Përveç kësaj, për të gjitha këto masa të punësimit, ne kemi shpallur njoftimin për punësim”, tha Filipçe./Telegrafi/