Procesi i vetingut për funksionarët dhe zyrtarët duhet të fillojë, por ekspertët paralajmërojnë se qasja duhet të bëhet profesionalisht dhe pa improvizim.

Edhe pse ka marrë dritë jeshile, iniciativa është ende në fazën fillestare. Përfaqësuesit e partive politike flasin me njëri-tjetrin, por ata ende kërkojnë gjuhë të përbashkët.

Disa ditë më parë, BDI-ja paraqiti një plan për vetingun, i cili duhet të fillojë pas përfundimit të të ashtuquajturës “fshesë” nga kryeministri. Por ekspertët gjithashtu theksojnë se i gjithë procesi zhvillohet me shpejtësinë e ngadalshëm.

Ata paralajmëruan gjithashtu për të shmangur modelin e vetëpërmbajtjes të Shqipërisë, pasi situata mund të përshkallëzohet si në vendin fqinj./Telegrafi/