Përditësimi më i fundit i softuerit të Tesla-s përfshin një veçori me tingull të këndshëm që mund të parandalojë shumë dëmtime në pjesën e poshtme të trupit – dhe ndoshta disa dëmtime të shoferit, raporton Electrek.

Siç bëhet e ditur, përditësimi (2022.20) do t’u mundësojë automjeteve Tesla të skanojnë rrugën përpara gropave dhe të “rregullojnë pezullimin” për të llogaritur rrugët e vështira, transmeton Telegrafi.

Pronarët e makinave Tesla mund ta akvizitojnë funksionin e ri duke zgjedhur butonin “Comfort” nën cilësimin “Adaptive Suspension Damping”.

Por veçori e re mund të varet nga vendi ku po vozitet automjeti – që do të thotë se mund të mos jetë i diponueshëm për çdo gropë dhe çarje në rrugë.

Reklama

“Ky rregullim mund të ndodhë në vende të ndryshme, në varësi të disponueshmërisë, pasi automjeti shkarkon të dhëna të përafërta të hartës rrugore të krijuara nga makinat Tesla”, thuhet në shënimet e publikimit sipas “Not a Tesla App”.

Reklama

Veçanërisht, përditësimi i softuerit nuk është i zbatueshëm për Autopilot ose për sistemin “Vetë-Drejtues i Plotë”, që do të thotë se automjeti nuk do të përpiqet të drejtojë ose të shmangë dëmtimin e rrugës. /Telegrafi/