Vanessa Bryant, e veja e legjendës së NBA-së, Kobe Bryant, ka dëshmuar se përjetoi sulme paniku kur pa fotografitë e rrëzimit të helikopterit që la të vdekur Kobe Bryant, vajzën e tyre dhe shtatë të tjerë.

Në padinë e saj kundër zyrtarëve të qarkut të Los Angeles, ajo kujtoi se ishte në shtëpi me familjen e saj duke ushqyer me gji vajzën shtatëmuajshe, Capri, kur pa një raport të Los Angeles Times për zëvendësit e sherifit të qarkut që shpërndanin fotot e aksidentit.

“Më kujtohet që nuk doja të reagoja sepse vajzat ishin në dhomë”, dëshmoi ajo.

Pamje nga aksidenti fatal i Kobe Bryant (Foto: Los Angeles Times)

Reklama

“Unë thashë, nuk mund ta shoh këtë… Dhe unë dola nga shtëpia dhe vrapova në anën e shtëpisë që vajzat të mos më shihnin. Doja të vrapoja… poshtë bllokut dhe thjesht të bërtas. Nuk mund t’i shpëtoj asaj që ndjej”.

Reklama
Vdekja e Kobe Bryant, kërkohet ekzaminim psikiatrik për bashkëshorten e legjendës sё Lakers Vdekja e Kobe Bryant, kërkohet ekzaminim psikiatrik për bashkëshorten e legjendës sё Lakers

Së bashku me Chris Chester, gruaja dhe vajza e të cilit gjithashtu vdiqën në aksident, Bryant ngriti një padi civile federale duke pretenduar se Los Angeles County pushtoi privatësinë e tyre dhe shkaktoi shqetësim emocional duke mos vepruar siç duhet në përhapjen e fotove të cilat, sipas dëshmisë së dëshmitarëve, tregojnë se nuk shihej vetëm helikopteri, por trupat e shkatërruar të viktimave.

Reklama

Bryant pranoi se ishte nervoz në tribunë dhe qau kur fliste për vajzën e saj të ndjerë, Gianna. Ajo duhej të mblidhej kur përshkruante ditën që u desh për të gjetur trupin e Giannas në rrënojat.

Vanessa madje kërkoi miliona dollarë si dëmshpërblim për dëmin emocional të shkaktuar.

Pamje nga aksidenti fatal i Kobe Bryant (Foto: Los Angeles Times)

Reklama

E njëjta po ashtu qau teksa kujtonte momentin kur duhej identifikuar veshjet dhe sendet e tjera personale të viktimave.

“Nuk dua t’i shoh kurrë këto fotografi. Dua t’i kujtoj burrin dhe vajzën time ashtu siç kanë qenë”, ishte shprehur ajo.

Pamje nga aksidenti fatal i Kobe Bryant (Foto: Los Angeles Times)

Reklama

Juristët në gjyq kanë dëgjuar se si zëvendësit e sherifit dhe zjarrfikësit morën fotografi të tmerrshme me celular në vendin e aksidentit dhe ua treguan të tjerëve.

Një avokat i qarkut u tërhoq, duke thënë se “fotografia e faqes është thelbësore” dhe se fotot nuk ishin postuar askund publikisht.

Vanessa Bryant (Foto: Marcio Jose Sanchez/Associated Press)

Kobe Bryant kujtojmë që vdiq në vitin 2020 gjatë një aksidenti me helikopter në Calabasas, Kalifornia, bashkë me vajzën Gianna dhe shtatë persona të tjerë. /Telegrafi/

Reklama