Lojtarët e Chelseat përdorin një mikrovalë për të ngrohur atletet e tyre para ndeshjeve.

Dhe arma sekrete nënkupton se ata nuk u ftohën sezonin e kaluar ndërsa vazhduan të fitonin Ligën e Kampionëve.

Mikrovala është në dhomën e zhveshjes në terrenin e klubit në Stamford Bridge dhe madje ka një kohëmatës që sinjalizon kur atletet e tyre janë gati.

Të dy lojtarët e Chelseat përdorën këpucë të ngrohta për t'i dhënë përparësi

Gjithashtu është shkëputur nga priza dhe merret me autobusin e ekipit për në ndeshjet jashtë vendit dhe është pjesë integrale e përgatitjeve para sfidave.

Furra përdoret për të zbutur atletet e lojtarëve dhe për t’i bërë ato më të zhdërvjellta dhe të rehatshme për t’u mbathur.

Një burim i brendshëm i klubit i tha SunSport vitin e kaluar: “Këpucët moderne të futbollit duken se janë tipe tërheqëse me lëkurë shumë më të ngushtë, duke u mbështetur në një efekt shtrëngues për të qëndruar në vend të lidhësve”.

“Pra, kur janë të ftohta, ato mund të jenë mjaft të vështira, mjaft të ngurtë dhe të vështirë për t’u mbathur të paktën kur përdoren për herë të parë”.

“Lojtarët i vendosin atletet e tyre në mikrovalë për një ose dy minuta dhe kohëmatësi sinjalizon kur ato janë mjaft të buta. Është në fakt një shtesë e vlefshme për pajisjet e tyre”.

“Nuk ka të bëjë me përkëdheljen e milionerëve të Ligës Premier. Ka të bëjë me marrjen e më të mirës nga këpucët sa më shpejt të jetë e mundur, duke i bërë lojtarët të rehatshëm në mënyrë që ata të mund të performojnë sa më mirë që të jetë e mundur”.

Chelsea është në krye të përdorimit të çdo metode të re që mundet për të fituar një avantazh ndaj kundërshtarit.

Ata punësojnë kuzhinierë për të gatuar për lojtarët në ambientet e stadiumit pas ndeshjeve për t’i ndihmuar ata të rimbushin energjinë e humbur.

Mikrovala është vendosur që nga sezoni i kaluar dhe është një aset i vlefshëm në përpjekjen për të sjellë trofe në Stamford Bridge. /Telegrafi/