Kur bëhet fjalë për drejtimin e një biznesi, supozimet për klientët, tregun, konkurrentët ose sistemet tuaja mund t’ju bëjnë të humbni kohë, para dhe përpjekje. Për të marrë vendime efektive që do të rrisin biznesin tuaj dhe për të punuar me mençuri, do t’ju duhet të bazoheni në të dhëna të cilat mund t’i realizoni përmes kompanisë së hulumtimeve Pyper.

Zbuloni nevojat e tregut

Së pari dhe më kryesorja, bizneset kanë sukses kur mund të furnizojnë njerëzit e duhur me produktin ose shërbimin e duhur. Hulumtimi i tregut, pra, vepron si një burim për kompanitë, duke identifikuar nevojat e konsumatorëve dhe çdo boshllëk ekzistues në ofertat e tregut. Ai gjithashtu mund t’i ndihmojë ata të përcaktojnë pikën e çmimit në të cilën shumica e njerëzve mund të blejnë një produkt ose shërbim. Së fundi, hulumtimi i tregut mund t’i ndihmojë bizneset të parashikojnë tendencat e tregut, duke i lejuar ata të përgatiten për ndryshimin e kushteve të tregut në vend që të jenë të verbër nga efektet e tyre.

View this post on Instagram

A post shared by Pyper (@pyper.info)

Mund të ndihmojë në përcaktimin e klientëve idealë

Sigurisht, mbajtja e klientëve është po aq e rëndësishme – dhe shpesh më shumë – sesa marrja e klientëve të rinj. Hulumtimi i mirë i tregut është i rëndësishëm sepse shërben si një mënyrë që kompanitë të përcaktojnë më mirë njerëzit që blejnë dhe përdorin produktet e tyre. Në të vërtetë, ekzaminimi se si, kur, ku dhe pse klientët blejnë një produkt ose shërbim dhe çfarë ata ende duan dhe/ose kanë nevojë, u mundëson bizneseve të kuptojnë më mirë personalitetin e tyre të blerësit ideal; edhe vetëm përmbledhja e të dhënave bazë demografike për klientët mund të ndihmojë, duke u lejuar kompanive njohuritë e nevojshme, jo vetëm për të krijuar materiale më të mira marketingu, por për të dizajnuar produkte më të mira për ta.

Mund të identifikojë konkurrencën

Hulumtimi i tregut mund të zbulojë gjithashtu detaje rreth konkurrentëve aktualë dhe potencialë brenda një tregu. Me këtë njohuri, bizneset mund të pozicionohen në mënyrë strategjike, duke zbatuar strategjitë që funksionojnë për konkurrencën dhe duke shmangur ato që nuk funksionojnë. Të kesh një kuptim të fortë të të gjithë lojtarëve të mundshëm dhe të mundshëm në lojë do të thotë që kompanitë mund të krijojnë një plan fitues për humbjen e tyre.