Inteligjenca njerëzore është kapaciteti intelektual i njerëzve, i cili karakterizohet nga perceptimi, vetëdija dhe vullneti.

Përmes inteligjencës së tyre, njerëzit posedojnë aftësitë kognitive për të mësuar, formojnë koncepte, kuptojnë, aplikojnë logjikën dhe arsyen, duke përfshirë kapacitetin për të njohur modelet, kuptojnë idetë, planifikojnë, zgjidhin probleme, marrin vendime, mbajnë mend, dhe përdorin gjuhën për të komunikuar. Inteligjenca i mundëson njerëzve të përjetojnë dhe të mendojnë.

IQ është një numër që synon të masë aftësitë njohëse të njerëzve (inteligjenca) në varësi të moshës. Një IQ midis 90 dhe 110 është konsideruar si mesatare; mbi 120, superiore.

Rreth 68% e popullsisë kanë një IQ midis 85 dhe 115. Mund të mos e keni ditur por shumë nga të famshmit ndërkombëtarë, kanë një IQ mbi mesatare.

Në këtë listë bëjnë pjesë politikanë, këngëtarë e shumë yje tjerë të njohur.

E përditshmja spanjolle Marca ka sjell së fundmi një listë të këtyre personave, të cilët kanë pasur mundësinë ta ndërtojnë më mençurisht se askush tjetër. /Telegrafi/

Rowan Atkinson, IQ – 178 (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images/Guliver) 

Donald Trump, IQ – 156 (Foto: Mike Theiler-Pool/Getty Images/Guliver) 

Hillary Clinton, IQ -140 (Foto: Mike Coppola/Getty Images/Guliver) 

Shakira, IQ – 141 (Foto: Noam Galai/Getty Images/Guliver) 

Gerard Pique, IQ – 140 (Foto: Julian Finney/Getty Images/Guliver) 

Natalie Portman, IQ – 140 (Foto: David Livingston/Getty Images/Guliver) 

Emma Watson, IQ – 138 (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images/Guliver) 

Paris Hilton, IQ – 132 (Foto: Tommaso Boddi/Getty Images/Guliver) 

Meryl Streep, IQ – 156 (Foto: Theo Wargo/Getty Images/Guliver) 

Matt Damon, IQ -135 (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images/Guliver) 

Nolan Gould, IQ – 150 (Foto: Joe Scarnici/Getty Images/Guliver)  

Madonna, IQ – 140 (Foto: Paul Zimmerman/Getty Images/Guliver)  

Ashton Kutcher, IQ -160 (Foto: Terry Wyatt/Getty Images/Guliver) 

Jodie Foster, IQ – 132 (Foto: John Lamparski/Getty Images/Guliver) 

Sharon Stone, IQ – 152 (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Guliver) 

Arnold Schwarzenegger, IQ – 135 (Foto: Robert Cianflone/Getty Images/Guliver)  

Quentin Tarantino, IQ – 160 (Foto: Isaac Brekken/Getty Images/Guliver ) 

Bill Gates, IQ – 160 (Foto: Dominic Lipinski-WPA Pool/Getty Images/Guliver) 

Nicole Kidman, IQ – 135 (Foto: Emma McIntyre/Getty Images/Guliver)  

Masi Oka, IQ – 189 (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Guliver)