Gjigandi amerikan i pijeve, Coca-Cola raportoi sot rritje dyshifrore të të ardhurave në tremujorin e tretë falë çmimeve më të larta që nuk dëmtuan kërkesën. Coca-Cola dhe PepsiCo nuk kanë konkurrencë serioze në tregun botëror të pijeve të gazuara, ndaj ngritën çmimet këtë vit, duke vlerësuar se produktet e tyre do të jenë ndër të fundit që do të ndiejnë presionin gjatë periudhës së ngadalësimit ekonomik.

Coca-Cola raportoi sot se çmimi mesatar i shitjes së produkteve të saj në tremujorin e tretë u rrit me 12 për qind dhe shitjet e koncentratit me katër për qind.

Reklama

Kompania e mbylli periudhën tre mujore që përfundon në shtator me një të ardhur neto 10 për qind më të lartë prej 11.1 miliardë dollarësh. Duke përjashtuar ndikimin e pafavorshëm të dollarit më të fortë, ai u rrit me 16 për qind.

Reklama
Reklama

Fitimi për aksion u rrit me shtatë për qind, në 65 cent. Kur përjashtohen ndryshimet e monedhës, ajo u rrit 14 për qind në 69 cent. Në Coca-Cola, ata presin që të ardhurat e tyre të rriten me 14 deri në 15 për qind këtë vit, pasi të përjashtohet ndikimi i dollarit më të fortë. Deri më tani, ata prisnin rritje nga 12 deri në 13 për qind.

Fitimet e rregulluara për aksion duhet të rriten me gjashtë deri në shtatë për qind, që është një pikë përqindje rritje më e fortë se sa kishin parashikuar deri më tani, duke vënë në dukje se vlerësimi përfshin ndikimin negativ të dollarit më të fortë.

Reklama

PepsiCo gjithashtu rriti parashikimet e saj vjetore të të ardhurave në tetor pas rritjes së fortë të të ardhurave në tremujorin e tretë. Gjigantët e mallrave të konsumit Nestle dhe Procter&Gamble raportuan gjithashtu rezultate të forta pasi blerësit janë të gatshëm të paguajnë më shumë për mallra si kafeja dhe brisku. /Telegrafi/

Reklama