Reklamat në YouTube janë gati për t’u bërë shumë më interaktive.

Platforma e videos në pronësi të Google njoftoi sot një mundësi reklamimi video të re që do të lejojë përdoruesit të blejnë ose shkarkojnë atë që promovon reklama – drejtpërdrejt nga vetë reklama.

Para këtij njoftimi, reklamuesit kishin një përzgjedhje më të kufizuar të shtrirjeve interaktive nga YouTube.

Tani, reklamuesit do të kenë mundësi shumë më tepër kur bëhet fjalë për këto zgjerime interaktive. Për shembull, një reklamues i reklamave të filmit mund t’u tregojë përdoruesve shfaqjet lokale që ata mund të klikojnë dhe të dërgohen direkt në një faqe si Fandango ose Atom, për të blerë biletën.

Përdoruesit gjithashtu mund të shkarkojnë një aplikacion ose të rezervojnë një udhëtim përmes këtyre llojeve të shtesave të reja të reklamave në YouTube.

Sipas YouTube, Vodafone, Chili, 20th Century Fox, Headspace dhe Maybelline janë disa nga markat që tashmë po përdorin shtesat e reja të reklamave, të cilat tani janë të kufizuara vetëm për pajisjet mobile, tani për tani. /Telegrafi/