Atalanta

Atalanta

Atalanta Bergamasca Calcio që njihet thjesht si Atalanta, është një klub italian futbolli i vendosur në Bergamo të Lombardisë.

Që nga rikthimi në Serie A në edicionin 2010/2011, skuadra luan në elitën e futbollit italian. I themeluar në vitin 1907 nga disa studentë zviceranë, ky klub njihet si La Dea, Nerazzurri dhe Orobici.

TROFETË kryesore

Vendore

Coppa Italia (1): 1962–63.

Serie B (6): 1927–28, 1939–40, 1958–59, 1983–84, 2005–06, 2010–11.

Serie C1 North (1): 1981–82.

1122 Artikuj