Qyteti pritës: Al Rayyan (Education City)

Kapaciteti: 40 mijë

Ndeshjet e planifikuara: Ndeshjet e grupeve, fazën e 1/8-ave dhe çerekfinalet.

Stadiumi i ri Education City ndodhet në mes të disa kampuseve universitare të klasit botëror në Qendrën Globale të Katarit për Ekselencën, Education City.

Stadiumi nxë deri në 40 mijë spektatorë dhe ka formën e një diamanti të dhëmbëzuar. Është lehtësisht i aksesueshëm nga tifozët ose nëpërmjet rrugës, ose përmes metrosë. Pas finaleve të Kampionatit Botëror, stadiumi do të mbajë 25 mijë ulëse, për t’u përdorur nga ekipet sportive universitare.

Për dekadat e ardhshme, Stadiumi Education City (i Fondacionit të Katarit) do të shërbejë si simbol i inovacionit, qëndrueshmërisë dhe përparimit, në përputhje me Vizionin Kombëtar të Katarit 2030 dhe synimet e Fondacionit të Katarit dhe Komitetit Suprem për Projektet dhe Trashëgiminë.

Reklama
Reklama

VIDEO