Kapaciteti: 40,000

Vendndodhja: Doha

Ndeshjet e planifikuara: Faza e grupeve dhe ato të eliminimit direket, përfshirë një gjysmëfinale  

Forma dinamike dhe imagjinative e Stadiumit Al Thumama feston kulturën dhe traditat lokale po aq sa një epokë të re për dizajnin e stadiumit. Ky vend i veçantë ka gjithashtu një rëndësi që është afër zemrave të vendasve dhe rezonon në të gjithë rajonin.

Forma e saj e guximshme dhe rrethore pasqyron gahfiya – kapela e endur tradicionale e stolisur nga burra dhe djem në të gjithë botën arabe. Një pjesë integrale e jetës familjare dhe qendrore për traditat, gahfiya simbolizon moshën e pjekurisë për rininë.

Reklama

Pamja e saj e jashtme e bardhë e shkëlqyeshme bie në sy mes mjediseve të saj plot gjelbërim – zona për lojë dhe relaksim.

Reklama

Stadiumi Al Thumama sjell një vizion përtej frymëzimit dhe qëllimit të tij – duke shënuar një moshë madhore për lojën e bukur.

VIDEO