Qyteti pritës: Al Rayyan

Kapaciteti: 40 mijë

Ndeshjet e planifikuara: Ndeshjet e grupeve dhe të fazës së 1/8-ave.

Stadiumi Ahmad Bin Ali ndodhet në qytetin Al Rayyan, në të dalë të kryeqytetit Doha. Për të nxënë 40 mijë spektatorë, ai është zgjeruar duke përdorur elementë të lëvizshëm në montimin e pjesës së sipërme të stadiumit, për të qenë gati në kohë për Kampionatin Botëror të futbollit FIFA 2022.

Stadiumi reflekton kulturën e Katarit përmes “fasadës së tij të valëzuar” spektakolare. Kapaciteti i tij do të reduktohet deri në 20 mijë vende pas turneut dhe ulëset e hequra do t’i dhurohen projekteve të zhvillimit të futbollit jashtë vendit.

Reklama

VIDEO