Sony shpreson që kufjet e saj të reja PlayStation VR2, së bashku me disponueshmërinë e shtuar të PS5, do të çojnë në një 2023 “të madh” për shpërndarjen e lojërave.

Kështu, kompania porositi 2 milionë kufje të realitetit virtual dhe po planifikon t’i tregtojë ato së bashku me një shtytje të PS5, pasi kufizimet e prodhimit të lehtësohen në fillim të vitit të ardhshëm, përcjell Telegrafi.

Reklama

Kompania ende nuk ka shpallur çmimin ose datën e lëshimit për kufjet e reja, por ato nuk janë pajisje të pavarura dhe do të kërkojnë një PS5 për të punuar.

Konsola e gjeneratës së fundit aktualisht shitet për 500 dollarë dhe Bloomberg spekulon se kufjet VR2 mund të kushtojnë pothuajse po aq.

Reklama

VR2 përmban një ekran OLED me 110 shkallë, së bashku me interpretimin e hapur dhe gjurmimin e syve.

Reklama

Dhe komponentët e avancuar në pajisje mund të ndihmojnë në rritjen e çmimit, vuri në dukje Bloomberg.

Ndryshe, kompania mëmë e Facebook, Meta, ka qenë prej kohësh lider në kufjet VR.

Quest 2 i tij i pavarur, i cili gjithashtu fillon me 400 dollarë, është një nga grupet më të njohura të VR në treg dhe studiuesi i tregut IDC raportoi se shiti 2.8 milionë njësi në tremujorin e parë të disponueshmërisë. /Telegrafi/