Një hetim ka zbuluar se mjeku i Diego Maradonas, Leopoldo Luque, falsifikoi nënshkrimin e ish-futbollistit në dokumentet kryesore mjekësore.

Lajmi vjen ndërsa gjithnjë e më shumë detaje dalin nga vdekja e fituesit të Kupës së Botës nga një sulm në zemër në nëntor.

Një gjykatë argjentinase zbuloi se Luque kishte falsifikuar nënshkrimin e Maradonës për të pasur akses në të dhënat mjekësore të pacientit.

“Të tre fletët u gjetën së bashku; ishte diçka shumë e qartë dhe shumë e ngathët,” thuhet në gjetjet e këshillave të ekspertit të avokatit.

“Këshillat e ekspertëve mund të konfirmojnë vetëm dyshimin që ne tashmë kishim lidhur me një falsifikim”.

Një hetim për një vrasje të mundshme tani është duke u zhvilluar dhe mbetet për t’u parë se me çfarë lloj veprimi përballet Luque.

Reklama

Mjeku doli dhe mbrojti veten pas vdekjes së Maradonës në fund të vitit 2020, duke deklaruar se ish-futbollisti nuk ishte një pacient i zellshëm.

Reklama

“Të gjithë më shikonin sepse e dinin që unë isha i vetmi person që mund të nxirrja gjithçka prej tij”, ka thënë Luque .

“Askush nuk guxoi të hynte në dhomën e tij dhe unë isha një ndihmës. Unë u injorova në takime, ata më donin vetëm për këtë”, ka shtuar më tej ai. /Telegrafi/