Në çdo kompani do të ketë ditë kur punonjësit ose edhe menaxherët nuk ndjehen të motivuar, megjithatë këta hapa të thjeshtë do të shmangin nxitjen e një stafi të demotivuar.

Nëse doni të dini se si të motivoni punonjësit tuaj dhe të merrni angazhim pozitiv të punonjësve, duhet t’i bëni ata të ndjehen të pasionuar për të shkuar në punë çdo ditë, duke ditur që do të kalojnë kohë edhe me kolegët e tyre.

T’i mbani punonjësit tuaj të motivuar nuk duhet të paraqesë më sfidë për punëdhënësit, andaj nëse përcillni disa prej këtyre hapave, padyshim që motivimi do të jetë prezent tek stafi juaj:

Krijoni një ambient miqësor pune

Punonjësit tuaj kalojnë një sasi të madhe të kohës së jetës së tyre duke punuar në zyrë. Prandaj përpiquni ta bëni zyrën të duket sa më miqësore dhe tërheqëse. Kur krijoni një atmosferë familjare, të këndshme, në të cilën gjeni mikpritje dhe rehati, punonjësit tuaj do të jenë më shumë se të etur për të shkuar në punë çdo ditë.

Njoftoni arritjet e punonjësve

Të gjithë duan të njihen për diçka që kanë bërë; pavarësisht nëse do të ishte për një punë apo arritje personale. Pranimi i një pune të bërë mirë nga menaxhimi i sipërm do të thotë më shumë për një punonjës sesa mendoni.

“Për ide të mira dhe risi të vërteta, keni nevojë për bashkëveprim njerëzor, konflikt, argument, debat.”

– Margaret Heffernan

  • Përmirësoni angazhimin e punonjësve tuaj;
  • Shpërbleni punonjësit tuaj për arritjet e tyre.

Mundohuni të jepni stimuj të thjeshtë kur shpërbleni punonjësit e angazhuar. Nuk duhet të jetë gjithmonë shpërblim monetar gjatë gjithë kohës; por, gjëra të thjeshta si për të pasur një vend parkimi personal tek kompania do të ishte një nga shpërblimet që do të mund t’i ofronit duke i bërë të ndjehen të vlerësuar dhe të rëndësishëm. Shpërblimi i punonjësve gjithashtu mund të jetë një pjesë e përfitimeve të kompanisë.

Komunikimi pozitiv është çelësi

Të gjithë komunikojnë në punë dhe është ndoshta gjëja më e lehtë që mund të bëni me punonjësit tuaj. Megjithatë mund të jetë edhe më e vështira. Kaloni një periudhë të shkurtër kohore çdo ditë për të pasur një fjalë me punonjësit tuaj; diskutimi i gjërave nga shqetësimet tek idetë. Kjo jo vetëm që do t’i bëjë të lumtur punonjësit tuaj, por gjithashtu do t’ju ofrojë një pasqyrë të shumë të nevojshme për biznesin tuaj nga punonjësit tuaj.

Inkurajoni konkurrencën miqësore

Një konkurrencë e vogël mes punonjësve nuk do të dëmtonte. Një mjedis konkurrues është një mjedis prodhues. Inkurajoni punonjësit të marrin pjesë në gara ose sfida pasi është e shëndetshme dhe në të vërtetë mund të çojë në një rritje miqësie. Konkurrenca miqësore midis ekipeve ndihmon në angazhimin e punonjësve dhe pjesëmarrjen e punonjësve.

Krijoni një rrugë karriere

Kur punonjësit kanë një ide se çfarë ofrohet ose cilat janë stimujt, ata bëhen më të motivuar. Kjo do të çojë në një angazhim të shtuar ndaj punëdhënësit të tyre. Anëtarët e ekipit tuaj do të jenë më të vlefshëm për organizatën tuaj dhe për veten e tyre, kur ata kanë mundësi të mësojnë aftësi të reja.

Bëhuni një drejtues që ia vlen ta ndjekin

Si drejtues, punonjësit do t’ju kërkojnë të jepni një shembull për pjesën tjetër të grupit. Drejtuesit priren të vendosin një ton dhe vlera për kompaninë. Duke vepruar kështu, mund të ketë një efekt domethënës në mentalitetin e punonjësve. Nëse drejtuesit vendosin një shembull të të menduarit pozitiv, punonjësit do të ndjekin dhe e gjithë kultura e punës do të bëhet më motivuese.

Inkurajoni kreativitetin

Kreativiteti nuk ka pse të bazohet në punën që bëjnë punonjësit. Mund të jetë detyrë e thjeshtë si dhënia e ideve për tërheqjen e kompanisë tjetër ose ushtrime për ndërtimin e ekipit.

“Motivimi i një punonjësi është një rezultat i drejtpërdrejtë i shumës së ndërveprimeve me menaxherin e tij / saj.”

– Bob Nelson

Inkurajoni punën në ekip

Mundohuni të hiqni çdo burokraci dhe hierarki brenda kompanisë dhe të krijoni një “hapje” ndaj ideve të reja në çdo nivel dhe të punoni së bashku pasi një ekip i mban punonjësit të motivuar.

Mirëpritini të gjitha idetë

Të gjithë janë unikë dhe të paparashikueshëm dhe secila me dëshira individuale dhe disa me ide të ndërlikuara. Mos harroni të mos shmangni idetë ose sugjerimet pa marrë parasysh sa të pakuptimta mund të tingëllojnë ndonjëherë. Mos prisni qe një strategji e vetme  mund të kënaqë të gjithë punëtorët tuaj menjëherë. Një ide e vogël pa kuptim mund të shndërrohet në diçka të shkëlqyer herët a vonë.