LAJMI I FUNDIT:

Si ta kuptoni se kur është koha për të menduar seriozisht ndryshimin e shkollës së fëmijës suaj?

Si ta kuptoni se kur është koha për të menduar seriozisht ndryshimin e shkollës së fëmijës suaj?

Të shkuarit në shkollë mund të kthehet në një sfidë për fëmijët

Shumë familje e gjejnë veten duke pyetur nëse ndryshimi i shkollës mund të jetë alternativa më e mirë për fëmijën e tyre.


Ky është një vendim i madh dhe që prindërit nuk e marrin lehtë – pak prindër mendojnë se është një ide e mirë të ndryshojnë shkollën e fëmijës së tyre rregullisht.

Ndërsa nuk ka përgjigje bardh e zi rreth kësaj, ka disa pika që mund të ndihmojnë në arsyetim.

Përfshini shkollën aktuale nëse mundeni

Nëse nuk e keni bërë tashmë, kontaktoni shkollën ose mësuesin e fëmijës suaj.

Zgjidhjet më të mira zakonisht arrihen kur prindërit dhe mësuesit mund të punojnë si ekip për të kuptuar dhe ndihmuar fëmijët që janë të pakënaqur ose në vështirësi.

Të kuptuarit pse shkolla duket si një ‘luftë’

Ka shumë aspekte të ndryshme në shkollë. Nxënësit duhet të menaxhojnë punën akademike, ndërveprimet me bashkëmoshatarët, si dhe sjelljen dhe emocionet e tyre në klasë.

Ndoshta janë të hutuar në mësimet e matematikës, ndoshta kanë probleme me miqtë e tyre ose ndoshta fëmija juaj po përjeton bullizëm. Shpesh do të jetë një kombinim faktorësh.

Një faktor tjetër i rëndësishëm për t’u marrë parasysh është “përshtatshmëria” midis fuqive dhe aftësive të fëmijës suaj dhe shkollës që po ndjek.

Ndoshta e keni për zemër që fëmija juaj të ndjekë një shkollë të caktuar (ndoshta një shkollë që ka një reputacion për përsosmëri akademike ose sportive). Por mendoni a është e duhura për fëmijën tuaj?

A do të shërbejë ndryshimi i shkollës?

Pasi të ndiheni sikur i kuptoni sfidat e fëmijës tuaj në shkollë, është e rëndësishme të pyesni veten: “sa gjasa ka që situata e tyre specifike të përmirësohet duke ndryshuar shkollën?”

Mbani parasysh gjithashtu mesazhin që mund t’i komunikoni pa dashje fëmijës tuaj duke ndryshuar shkollën.

Worried loving young single father holding hand talking comforting upset little kid son sharing helping with problem, caring dad foster parent give support apologizing supporting listening child boy

Një fillim i ri

Ndonjëherë, pavarësisht nga synimet dhe përpjekjet më të mira të secilit, mund të vijë një moment ku është koha për të pranuar se një situatë sfiduese në shkollë nuk po ndryshon. Dhe, shëndeti dhe mirëqenia mendore e një fëmije po ndikohet negativisht. Nëse është kështu, një fillim i ri në një shkollë të re mund të jetë alternativa më e mirë. /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Banorët e pallatit ku jetojnë njëzet mijë banorë nuk kanë nevojë të zbresin në tokë për javë të tëra

Banorët e pallatit ku jetojnë njëzet mijë banorë nuk kanë nevojë të zbresin në tokë për javë të tëra

Stil
Hëna e plotë në Shigjetar: Ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Hëna e plotë në Shigjetar: Ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Lifestyle
Truk me të cilin do t’i eliminoni njollat yndyrore, njollat nga bari dhe ndryshku me një veprim!

Truk me të cilin do t’i eliminoni njollat yndyrore, njollat nga bari dhe ndryshku me një veprim!

Bëje vet
Pamje të mahnitshme të rrugës së re Dobrunë-Blinisht që lidh dy kufijtë shqiptarë

Pamje të mahnitshme të rrugës së re Dobrunë-Blinisht që lidh dy kufijtë shqiptarë

Udhëpërshkrime
KËSHILLA SI TË PUTHNI MË MIRË: Ja kur duhet të fillohet me buzë, e kur me gjuhë (video)

KËSHILLA SI TË PUTHNI MË MIRË: Ja kur duhet të fillohet me buzë, e kur me gjuhë (video)

Si ta hiqni super-ngjitësin nga duart dhe rrobat?

Si ta hiqni super-ngjitësin nga duart dhe rrobat?

Kalo në kategori