Të punuarit një punë me stres mund të shpie në lodhje, e kjo pastaj sjell efekte të pakënaqshme – duke filluar nga pagjumësia e deri te ndjenjat se nuk keni mbështetje

Në një bisedë për ‘Popsugar’, psikologia Dr. Sherry Benton, ka zbuluar se si një karrierë e gabuar mund të ndikojë negativisht në shëndetin mendor, transmeton Telegrafi.

1. Pagjumësi dhe lodhje

Problemet me gjumë dhe lodhja gjatë tërë kohës janë shenjë e një pune të lodhshme. Dr. Benton thotë se një punë e caktuar duhet ta lë një person të ndihet energjik dhe i kënaqur, jo i lodhur dhe i stresuar tërë kohën.

2. S’ka mbështetje

Nëse keni një menaxhment të dobët ose ndiheni sikurse nuk keni mjaft mbështetje në punë, kjo mund të shpie në lodhje gjatë punës. Ju duhet të ndiheni sikurse keni mbështetje të mirë.

3. S’keni ndjenja të krenarisë

Kur punoni në një vend që nuk ju pëlqen fare dhe nuk ka domethënie për ju, mund ta humbni ndjenjën e krenarisë. Dr. Benton shpjegon se shumë shpesh njerëzit kanë probleme me karrierë kur bëjnë një punë që nuk iu përshtatet stilit të jetesës.

4. Përpiqeni të jeni e përsosur

Dëshira për të qenë e përsosur është shpeshherë gjë e mirë por nëse shkakton frustrim dhe stres, kjo mund të shpie në probleme të ndryshme. /Telegrafi/