A po pi sa duhet qeni ujë? Ndonjëherë ju duhet të bëheni krijues për t’i inkurajuar qenit zakone të shëndetshme të pirjes së ujit

Inkurajimi i qenit tuaj për të pirë më shumë mund të ketë një efekt të rëndësishëm në shëndetin e tij të përgjithshëm.

Një dietë e pasur me lagështi mbështet tretjen, lëkurën dhe shëndetin e fshikëzës dhe veshkave.

Rritni shëndetin e qenit tuaj me këto këshilla të thjeshta për rritjen e marrjes së tij të ujit!

Sa më i freskët aq më mirë

Sigurohuni që qeni juaj të ketë gjithmonë ujë të freskët dhe të pastër. Do të jetë më tërheqës sesa uji i ndotur ose i ndenjur që ka mbetur jashtë për orë të tëra apo edhe ditë. Zëvendësoni ujin e tij çdo ditë për të siguruar që është i shijshëm dhe i sigurt.

Qasje e lehtë

Provoni të prezantoni burime të shumta uji në të gjithë mjedisin e qenit tuaj. Qasja me ujë të freskët në disa dhoma do ta inkurajojë atë të pijë më shumë. Sa më afër të jetë uji i tij, aq më shumë ka të ngjarë të pijë qeni, veçanërisht nëse ka probleme të lëvizjes.

Filtrojini atë

Qentë kanë një nuhatje të mprehtë dhe qeni juaj mund të prapset nga klori në ujin tuaj të rubinetit. Zëvendësoni tasin e ndenjur të ujit të qenit tuaj me një burim uji të filtruar. Sigurohuni që rregullisht të pastroni tasin e qenit për të parandaluar ndërtimin e baktereve.

Shtoni akull

Ftohja e ujit të qenit tuaj mund ta inkurajojë atë të pijë më shumë, veçanërisht në një ditë të nxehtë vere. Nuk ka nevojë të ngrijë. Thjesht hidhni disa kube akulli herë pas here për të ulur temperaturën me disa gradë. /Telegrafi/