Akiyoshi Kitaoka, një psikolog japonez dhe profesor i psikologjisë eksperimentale në Universitetin Ritsumeikan në Kioto, i cili kalon kohën e tij të lirë duke luajtur dhe duke u përpjekur të kuptojë më mirë perceptimin vizual, ka krijuar një mashtrim vizual.

Nëse imazhet qëndrojnë të palëvizshme, psikologu thotë se nuk jemi nën stres të tepruar.

Nëse qarqet po rrotullohen pak, ne ndoshta kemi nevojë për pak pushim, dhe nëse ata po vrapojnë në një rreth, ky psikolog thotë se është koha për pushim më shumë sepse ju keni më shumë stres sesa duhet. /Telegrafi/