Peugeot ka prezantuar një version elektrik të automjetit të tij të lehtë komercial që mund të kalojë deri në 275 km me një bateri të plotë.

Pas modelit e-Expert, një tjetër automjet i lehtë elektrik Peugeot arrin në tregun evropian.

Është një e-Partner, një variant elektrik i gjeneratës së fundit të këtij furgoni të vogël.

Makina është montuar në një platformë mekanike modulare EMP2 dhe përdor një motor elektrik me 136 kuaj fuqi (100 kW), ndërsa çift rrotullimi maksimal është 260 Nm.

Energjia elektrike ruhet në një bateri litium-jon me një kapacitet prej 50 kWh.

Peugeot e-Partner përshpejton nga 0-100 km / orë në 11.2 sekonda, ndërsa shpejtësia maksimale është 130 km / orë.

Prodhuesi francez pretendon se autonomia e vozitjes është rreth 275 km, e matur sipas standardit WLTP.

Bateria mund të karikohet plotësisht në 5 orë, nëse përdoret një karikues 11 kW i kutisë së murit, ose në 30 minuta nga 0 deri në 80% kapacitet, nëse është i ngarkuar me një ngarkues të shpejtë 100 kW.

Shoferi mund të zgjedhë midis tre mënyrave të paracaktuara të ngasjes: Eco, Normal dhe Power.

Nëse zgjedh modalitetin Eco, fuqia e makinës kufizohet në 82 kuaj fuqi (60 kW) dhe çift rrotullues maksimal në 190 Nm, por ekonomia e ngasjes është më e madhja.

Në rastin e modalitetit Normal, makina ka 109 kuaj fuqi (80 kW) dhe 210 Nm janë në dispozicion, ndërsa modaliteti Power ofron një fuqi maksimale prej 136 kuaj fuqi.

Klientët mund të zgjedhin midis një varianti më të shkurtër (4.4 m) dhe më të gjatë (4.75 m) të trupit, dhe vëllimi maksimal i përdorshëm i ndarjes së ngarkesës është 4.4 m3.

Ngarkesa është 800 kg, dhe e-Partner mund të tërheqë një rimorkio me peshë deri në 750 kg.

Peugeot e-Partner do të mbërrijë në dyqanet evropiane këtë vit dhe çmimi do të dihet më vonë. /Telegrafi/