Presidenti i Conit, Giovanni Malago, ka vendosur të rrisë çmimin me 20 për qind për atletët që fitojnë medalje olimpike në Tokio.

Sa vlejnë medaljet olimpike? Është një pyetje që bëhet shpesh dhe vlerësimet janë nga më të ndryshmet.

Italia, ku vije fjala, që para nisjes për në Japoni, i ka për të rritur çmimet për atletët që hipin në podiumin e lakmuar.

Kosova, vendi që paguan më së shumti për medalje olimpike në Ballkan – lë pas Serbinë Kosova, vendi që paguan më së shumti për medalje olimpike në Ballkan – lë pas Serbinë

Në “Tokyo 2020”, një medalje ari do të shpërblehet edhe me vlerën prej 180 mijë euro bruto, argjendi 90 mijë dhe bronzi 60 mijë.

Këto çmime, krahasuar me “Rio 2016”, janë 20 për qind më të larta.

Giovanni Malago, presidenti i Coni, e ka shpjeguar vendimin: “Është një mënyrë për të ndihmuar sportistët, që e gjetën veten pa të ardhura, për shkak të pamundësisë për të garuar”.

Të gjitha medaljet përfituan një rritje në vlerë, por nëse medalja e arit tradicionalisht rritej çdo katër vjet, dy të tjerat kishin mbetur të pandryshuara në tre edicionet e fundit.


*Kujtojmë se Kosova ndanë 100 mijë euro për medalistin/en e artë, gjersa nga Komiteti ndërkombëtar i Lojërave Olimpike vlera e medaljes së artë ka shkuar në 180 mijë euro.

Kjo i bije që Distria Krasniqi të fitojë nga Kosova dhe Komiteti Olimpik Ndërkombëtar plotë 280 mijë euro. /Telegrafi/