Një gjë e papritur mund të na detyrojë që punojmë më shumë

Pritja për të ngrënë picë në restorant mund ta motivojë njeriun në punë, më shumë se paraja, thekson një hulumtim, transmeton Telegrafi.

Në të vërtetë, shkencëtarët amerikanë të Universitetit Duke, i kanë nënshtruar hulumtimit punëtorët e punësuar në një fabrikë të çipave për kompjuterë, dhe u kanë bërë pyetje a mund të bëjnë diçka në mënyrë që të shtonin produktivitetin dhe nëse munden, çfarë është ajo.

Punëtorët janë ndarë në katër grupe dhe ndaj secilit grup janë sjellë ndryshe.

Derisa njëri grup ka marrë lëvdata, tjetrit i janë premtuar 30 dollarë bonus.

Grupit të tretë i kanë vënë dhuratë një bon për picë, ndërsa të katërtit nuk i kanë dhënë asnjë bonus.

Eksperimenti ka treguar që pica ka rritur motivimin e punëtorëve në punë.

Të gjithë të punësuarve të cilëve u është premtuar pica kanë rritur produktivitetin për 6,7 për qind.

I dyti ka qenë grupi i cili është lavdëruar me 6,6 për qind të produktivitetit të shtuar.

Në vendin e fundit ka qenë grupi të cilit i është shtuar bonusi për 30 dollarë. /Telegrafi/