Mike Tyson cilësohet si njëri ndër boksierët më të mirë në histori të boksit, derisa veçohet goditja e tij e fuqishme.

Edhe pse nuk ishte i gjatë me trup, shpejtësia, agresioni dhe goditjet e fuqishme, e kanë dalluar përherë ‘Iron Miken’.

Tyson kishte vendosur rekord, pasi si 20-vjeçar, ishte shpallur kampion bote në vitin 1986, e që ende e mbanë atë.

Ai e kishte mposhtur Trevor Berbick që të fitonte rripin, derisa dy vite më vonë kishte shkatërruar Michale Spinks për të vazhduar dominimin në boks në peshat e rënda.

Më poshtë mund t’i shikoni 12 nokautetet më të famshme të legjendës së boksit:

12) Clifford Etienne, 2003 (Raundi i parë – 49 sekonda)

11) Donnie Long, 1985 (Raundi i parë – 1 minute 28 sekonda)

10) Carl Williams, 1989 (Raundi i parë – 1 minute 33 sekonda)

9) Lorenzo Boyd, 1986 (Raundi i dytë)

8) Francois Botha, 1999 (Raundi i pestë)

7) Don Halpin, 1985 (Raundi i katërt)

6) Marvis Frazier, 1986 (Raundi i parë – 30 sekonda)

5) Trevor Berbick, 1986 (Raundi i dytë)

4) Reggie Gross, 1986 (Raundi i parë – 2 minuta e 36 sekonda)

3) Henry Tillman,​ 1990 (Raundi i parë – 2 minuta e 47 sekonda)

2) Larry Holmes, 1988 (Raundi i katërt)

1) Michael Spinks, 1988 (Raundi i parë – 1 minutë e 31 sekonda). /Telegrafi/