LAJMI I FUNDIT:

Qeveria miratoi fazën e parë për pajisjet e blinduara të URM-së

Qeveria miratoi fazën e parë për pajisjet e blinduara të URM-së

Në seancën e djeshme të rregullt, Qeveria, me propozim të Ministrisë së Mbrojtjes, shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për Amendamentin numër 5 (Amendamenti 5 i Letrës së Ofertës dhe Pranimit-LOA MK-B-UCC JLTV) qeverisë- Kontrata qeveritare për prokurimin e mjeteve të blinduara të lehta me rrota, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe përcaktoi tekstin e harmonizuar të Amendamentit.

Amendamenti 5, siç shpjegohet, është në përputhje me letrën e kërkesës për prokurimin specifik dhe vendimet e mëparshme të Grupit të Programit dhe Menaxhimit në Departamentin e Mbrojtjes për prokurimin e mjeteve të blinduara të lehta JLTV me rrota. Burimet financiare nuk i ngarkohen buxhetit të Ministrisë së Mbrojtjes, sepse shuma do të paguhet me mjete financiare nga programi FMF (Foreign Military Founds), të cilat janë donacion nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.


Me këtë mbyllet faza e parë e pajisjes së ushtrisë dhe grupit të batalionit të lehtë të këmbësorisë me mjete të blinduara të lehta./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Qeveria vendosi: 24 prilli dhe 8 maji ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Qeveria vendosi: 24 prilli dhe 8 maji ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Lajme
Arrestohet një i dyshuar lidhur me rastin e ukrainases që u gjet e vdekur në autostradën Ferizaj-Prishtinë

Arrestohet një i dyshuar lidhur me rastin e ukrainases që u gjet e vdekur në autostradën Ferizaj-Prishtinë

Drejtësi
Komandanti suprem i NATO-s, Cavoli: Po i shtojmë forcat në Kosovë dhe Bosnje, po sjellim artileri të rëndë

Komandanti suprem i NATO-s, Cavoli: Po i shtojmë forcat në Kosovë dhe Bosnje, po sjellim artileri të rëndë

Lajme
Pronari i “Zhitia Turist” tregon se çfarë u është thënë udhëtarëve të ndaluar nga Serbia në kufi

Pronari i “Zhitia Turist” tregon se çfarë u është thënë udhëtarëve të ndaluar nga Serbia në kufi

Lajme
Përfaqësuesi i Shqipërisë në KiE: Kosova ka plan të jashtëzakonshëm për të siguruar anëtarësimin në  Këshillin e Evropës

Përfaqësuesi i Shqipërisë në KiE: Kosova ka plan të jashtëzakonshëm për të siguruar anëtarësimin në Këshillin e Evropës

Lajme
Knaus: Kosova ta dërgojë draftin e Asociacionit në Kushtetuese para votimit në maj - nëse veprohet sikur javët e fundit do të ketë sukses

Knaus: Kosova ta dërgojë draftin e Asociacionit në Kushtetuese para votimit në maj - nëse veprohet sikur javët e fundit do të ketë sukses

Lajme
Kalo në kategori