Princi Harry dhe Meghan Marke janë bërë të një fëmijë të gjinisë mashkull.

Vetëm disa ditë pas ardhjes në jetë të vogëlushit, dyshja mbretërore ka pagëzuar me emrin Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Tashmë mediat botërore kanë nisur të zbërthejnë emrin e djaloshit, i cili është i pazakonshëm për një familje mbretërore.

Princi Harry dhe Meghan Markle (Foto by Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images/Guliver)

Archie

Archie deri më tani nuk është dëgjuar të emërohet ndonjë vogëlush i familjeve mbretërore botërore.

Por, emri është shumë i famshëm në Britaninë e Madhe dhe hyn në listën e njëzet emrave më të njohur në Angli. Kuptimi në anglisht i Archie do të thotë “i vërtetë, i guximshëm dhe i vlefshëm”.

Çiftit mbretëror pozon për herë të parë me djalin e tyre Çiftit mbretëror pozon për herë të parë me djalin e tyre

Harrison

Harrison nuk është emër familjar, por është bashkëdyzim i dy fjalëve – Harry dhe Son – e cila do të thotë “birri i Harryt”.

Mountbatten-Windsor

Princ William e ka përdorur më parë këtë mbiemër dhe nuk është çudi që iu bashkëngjit Archiet.

Djali i sapolindur i Princit Harry dhe Meghan Marklet nuk është Princ Djali i sapolindur i Princit Harry dhe Meghan Marklet nuk është Princ

Kujtojmë se fëmijët e Princit William dhe dukeshës Kate Middleton – Princi George, Princesha Charlotte dhe Princi Louis kanë mbiemër tjetër – Elizabeth Diana. /Telegrafi/