Princi Harry dhe Meghan Markle do të tërhiqen zyrtarisht si mbretër të lartë muajin që vjen, sipas raportimeve të PEOPLE.

Marrëveshja e arritur midis Mbretëreshës dhe çiftit muajin e kaluar do të futet në fuqi duke filluar nga 31 mars, thotë një zëdhënës i Dukës dhe Dukeshës së Sussex-it.

Duke filluar nga 1 prilli, Harry dhe Meghan nuk do të mbajnë më një zyrë në Pallatin Buckingham dhe përkundrazi do të përfaqësohen nga ekipi i tyre i fondacionit bamirës.

Meghan Markle dhe Princ Harry (Foto: Getty Images/Guliver)

“Duka dhe Dukesha do të kalojnë kohën e tyre në Mbretërinë e Bashkuar dhe Amerikën e Veriut”, shton zëdhënësi. “Përveç kësaj për të vazhduar të punojnë ngushtë me patronazhet e tyre ekzistuese, ndërsa ata ndërtojnë një plan për angazhimet në Mbretërinë e Bashkuar dhe Komonuelthin gjatë gjithë vitit, Duka dhe Dukesha gjithashtu kanë ndërmarrë takime, si pjesë e punës së tyre të vazhdueshme për të krijuar një organizatë jofitimprurëse. Detajet e kësaj organizate të re do të ndahen pak më vonë gjatë vitit”.

“Në përgjithësi, temat e punës së tyre lidhur me çështjen do të mbeten të pandryshuara, e cila përfshin Komonuelthin, komunitetin, fuqizimin e të rinjve dhe shëndetin mendor, kolektivisht”.

Familja mbretërore do të rishikojë marrëveshjen sërish pas 12 muajve.

“Meqenëse nuk ka asnjë precedent për këtë model të ri të punës dhe pavarësisë nga financat, Familja Mbretërore dhe Sussex-ët kanë rënë dakord për një rishikim fillestar 12-mujor për të siguruar që marrëveshja funksionon për të gjitha palët”, thotë zëdhënësi.

Princ Harry dhe Meghan Markle (Foto: Getty Images)

Harry do t’i ruajë epitetet ‘Kapiten i Përgjithshëm’, ‘Komandanti i Nderit Ajror’, ‘RAF Honington’ dhe ‘Kryekapiten i Përgjithshëm i komandës detare’, për anijet e vogla dhe zhytjet gjatë kësaj periudhe 12-mujore, megjithatë, pozicionet e tij të nderit ushtarak nuk do të përdoren.

Asnjë emërim i ri nuk do të bëhet për të përmbushur këto role para se të përfundojë rishikimi 12-mujor i marrëveshjeve të reja. /Telegrafi/