La Liga janë të etur për të përmirësuar imazhin e tyre dhe për të konkurruar me Ligën Premier për audiencën ndërkombëtare, por për shumë tifozë brenda Spanjës, ekziston një ndjenjë se ata janë bërë dytësor.

Planifikimi i parregullt i ndeshjeve do të thotë se ndeshjet e vonshme dhe ndeshjet e shpeshta të ditëve të javës janë bërë pjesë e zakonshme e tifozëve në Spanjë. Në një vend me madhësinë e Spanjës, ku udhëtimi në ndeshjet në udhëtim mund të jetë një udhëtim monumental nganjëherë, këta faktorë rëndojnë edhe më shumë.

Përveç kësaj, çmimet e biletave janë vënë nën shqyrtim. Sipas Universitetit Ndërkombëtar të Barcelonës në Kataluni, biletat në Spanjë janë më të shtrenjtat në Evropë. Biletat në Spanjë barazohen me 4 për qind të pagës mesatare, ndërsa në pjesën tjetër të Evropës, shumica e vendeve nuk arrijnë 2.5 për qind.

Reklama
Reklama

Duke folur për gazetën Marca, presidenti i La Ligas, Javier Tebas tha se mendonte se ideja e çmimeve të shtrenjta të biletave ishte një mit.

“Sot ju keni qasje në futboll jo vetëm përmes stadiumeve. Ju keni qasje në televizion, përmes rrjeteve sociale, në mediume dhe madhësi të ndryshme. Është shumë ndryshe nga ajo që po ndodhte 10-12 vjet më parë. Dhe për sa i përket çmimit të biletave, mendoj se është një mit”, ka thënë fillimisht Tebas.

“Në Spanjë, biletat e sezonit janë të zakonshme dhe janë vërtet të lira. Po të shikosh të ardhurat e klubeve, sheh se të ardhurat nga biletat e sezonit janë ulur pavarësisht se më shumë njerëz shkojnë në stadiume”.

Reklama

“Është e vërtetë që në Gjermani mbushin stadiumet, por edhe mënyra e shikimit të ndeshjeve është ndryshe. Ata shkojnë dy orë përpara dhe më pas qëndrojnë edhe një orë pas përfundimit të ndeshjes, dhe kjo u mundëson klubeve të marrin të ardhura jashtë kostos së biletës, sepse tifozët shpenzojnë më shumë në ambientet e stadiumit sesa në vetë biletat. Kjo është ajo që u lejon atyre të ulin çmimet”.

Reklama

Çmimi mesatar i biletës në Spanjë është 68,79 euro, ndërsa në Bundesligë zbret në 53 euro. Franca ka biletat më të lira të ligave kryesore me 42 euro, në Angli kushtojnë 58 euro dhe Seria A kërkon mesatarisht 60 euro për të parë një lojë.

Reklama

Tebas pranoi se kishte një pozitë të jashtme në Spanjë, ku ai gjithashtu besonte se çmimet ishin jashtë kontrollit.

“Problemi në Spanjë është kur vizitojnë Real Madridin ose Barcelonën. Kjo i bën ata të vendosin çmimet dhe për tifozët e rastësishëm, hyrja është e shtrenjtë”, përfundoi presidenti i La Ligës. /Telegrafi/